REPUBLICA MOLDOVA Pericol de inundații în raioanele de nord. Nivelul Prutului poate crește cu 3 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis avertizare de Cod Galben pentru inundații în partea de nord a Moldovei. Din cauza ploilor puternice din ultimele zile, în cursul superior al râului Prut (Ucraina) se formează o viitură pluvială.

În perioada 29 iunie - 3 iulie pe sectorul satul Criva - orașul Costeşti se prevede creşterea nivelului apei faţă de cel din 29 iunie, cu 2,5-3,0 metri. În pericol sunt localitățile de pe malul Prutului din raioanele Briceni și Edineț.

Ploile torenţiale cu grindină din ultimele zile au cauzat mai multe prejudicii culturilor agricole. În satul Costiuleni din raionul Ungheni au fost afectate 291 hectare de semănături, iar în satul Valea Mare ploaia a distrus 326 hectare a de culturi agricole. Potrivit Serviciului de presă al Departamentului Situații Excepționale, de grindină a fost afectată și localitatea Bălăureşti din raionul Nisporeni, unde 225 ha de semănături şi 45 ha de livezi au fost compromise. Ploaia a făcut ravagii şi în localităţile Ermoclia, Marianca de Jos, Cioburciu a raionului Ştefan Vodă.

Prim-ministrul Vlad Filat a semnat două dispoziţii prin care solicită să fie analizate pagubele provocate în domeniul agricol de ploile abundente şi starea tehnică a digurilor şi barajelor. Premierul a cerut Agenției „Apele Moldovei", Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în comun cu administraţiile publice locale, să verifice starea digurilor. Vlad Filat a ordonat să fie informat personal despre rezultatele investigaţiilor şi măsurile întreprinse.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite