REACŢIILE CANDIDAŢIILOR / Dorin Chirtoacă "Rezultatele sunt îmbucurătoare, dar le aştept pe cele oficiale" Igor Dodon "Este un atac psihologic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezenţa la vot a depăşit aşteptările, scrutinul fiind declarat valabil încă  de la ora 15.00, când votaseră 35%  din cetăţenii cu drept de vot
Prezenţa la vot a depăşit aşteptările, scrutinul fiind declarat valabil încă de la ora 15.00, când votaseră 35% din cetăţenii cu drept de vot

Emoţii mari la sediile partidelor. Candidaţii au aflat acum câteva minute rezultatele exit-poll-ului, la comanda Publika TV. "Dorin, Dorin", au exclamat membrii Partidului Liberal. "Aşa cum sunt prezentate, rezultatele sunt îmbucurătoare, dar aştept rezultatele oficiale", a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului, Chirtoacă a acumulat 52,7 %, iar contracandidatul său a luat 41,00 %.

Igor Dodon a declarat la rândul său că scopul exit-poll-ului a fost cel de destabilizare al observatorilor alegerilor şi al alegătorilor. "Personal, sunt sceptic. Să aşteptăm rezultatele oficiale. Este un atac psihologic asupra susţinătorilor noştri", a declarat el.

Şi democrata Valentina Buliga, care a obţinut 2,3%, spune că este în aşteptarea rezultatelor oficiale. "Este bine că alegătorii au ieşit într-un număr mare la vot", a spus ea.

"Victoria lui Dorin Chirtoacă înseamnă continuare procesului democratic, dar şi un test. Din păcate nu toate partidele din Alianţă susţin acest lucru", a declarat premierul Vlad Filat.

"Fiecare partid trebuie să se uite în propria grădină. Nu regretăm că nu am retras-o pe Valentina Buliga. Ea îşi reia funcţia de ministru şi vom munci în continuare", a replicat preşedintele interimar, Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite