RĂSPUNSUL lui Plahotniuc: „Filat – regele contrabandei, gangsterul tranziției, contrabandistul secolului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreședintele Parlamentului Vlad Plahotniuc a calificat drept „provocări și aberații" declarația liderului PLDM, Vlad Filat, care l-a numit „păpușar" și l-a acuzat de mai multe fărădelegi.

„În ultima perioadă am urmărit calm, chiar prea calm provocările, aberațiile și aluziile aduse de Vlad Filat printr-un limbaj nedemn de un prim-ministru, un limbaj de bulevard, și am atribuit această debandadă perioadei electorale, sperând că va fi depășită după alegeri", a declarat vicepreședintele PD.

„Dacă aș fi coborât la acest nivel, l-aș fi numit și eu pe ași fi recurs și eu la expresii ca regele contrabandei, țara Ipteh sau citate din cartea lui Iurie Roșca: gangsterul tranziției, contrabandistul secolului, Țigareta 1, Țigareta 2, însă nu am făcut-o și cred că am procedat corect", a adăugat Plahotniuc.

Democratul are și o explicație pentru atitudinea lui Filat. În 2009, liderul PLDM l-ar fi rugat să nu se implice în politică pentru ca el să rămână politicianul numărul 1 în locul comunistului Vladimir Voronin. În schimb, i-ar fi promis că îl va privilegia cu contracte. „Eu însă l-am refuzat, iată și motivul acestor atacuri", a explicat Vlad Plahotniuc.

El a pus preocupările premierului pentru „teatrul de păpuși" pe seama unor „neîmpliniri din copilărie" și i-a sugerat să se ocupe în loc de popușoi și de recolta de sfeclă.

Vezi AICI acuzațiile lui Vlad Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite