RARITATE Premierul moldovean a vizitat zimbrul din „Pădurea Domnească” născut chiar de ziua sa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puiul de zimbru a fost născut pe 6 mai, când prim-ministrul Vlad Filat a împlinit 42 de ani. Este cel de-al cincilea zimbru din Moldova şi se află în rezervaţia naturală Pădurea Domnească din raionul Glodeni.

Reprezentanţii UNESCO, care protejează zimbrii din Moldova, au rămas surprinşi de apariţia pe lume a puiului. Aceştia spun că reproducerea este un fenomen rar întâlnit în rândul bizonilor.


Vineri, premierul a vizitat şi stânca de la Cubani, unde se află o grotă istorică de peste 300 mii ani, formată din corali. De asemenea, premierul a fost şi la cele 100 de movile care sunt considerate monumente naturale unicat în Europa, dar şi stejarii seculari din „Pădurea domnească". Vlad Filat a accentuat că aceste locuri reprezintă o adevărată bogăţie naturală, care urmează să fie incluse în circuitul turistic naţional.


Valeriu Ţarigradschi, directorul rezervaţiei, a menţionat că „naşterea unui pui de zimbru în rezervaţie este o mare bucurie, ţinând cont de vulnerabilitatea acestei specii de animale. Zimbrul este un animal înscris în Cartea Roşie, deoarece după al doilea război mondial această specie număra doar 39 de exemplare, iar în zilele noastre numărul lor a ajuns la 380".


Premierul Vlad Filat intenţionează să facă o vizită în Polonia ca să aducă mai mulţi zimbri în ţara noastră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite