Putin: „Oamenii din Transnistria trebuie să-și decidă soarta singuri, iar Rusia va respecta alegerea lor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declarația a fost făcută în cadrul unui forum al tinerilor „Seliger-2012“, care a avut loc în regiunea Tver.

Problema transnistreană, dar și poziția Rusiei cu privire la această regiune au fost printre întrebările tinerilor adresate președintelui Federației Ruse. Vladimir Putin le-a dat un răspuns scurt: „După prăbuşirea Uniunii Sovietice, multe conflicte au rămas nesoluţionate. Regiunea transnistreană este una dintre acestea ", a președintele Rusiei citat de kp.md.

De asemenea, Vladimir Putin a mai spus că nimeni nu pune presiune aspura Chișinăului și nici a Tiraspolului. „Numai locuitorii regiunii transnistrene își vor decide soarta. Astfel, orice comunitate internaţională, inclusiv Rusia, va trebui să respecte opţiunea lor", a conchis Putin.

Anterior liderul de la Kremlin a nr.ru a publicat un paragrapf al decretului privind măsurile de punere în aplicare a politicii externe. "Trebuie să continuăm să participăm activ în identificarea unei soluţii în rezolvarea diferendului transnistrean. În acest proces trebuie să ne bazăm pe respectarea suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a neutralităţii Republicii Moldova", se menţiona în document.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite