Pune corupţia la zid!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Centrul de Investigaţii Jurnalistice (CIJ) va lansa în iulie un portal nou unde vom putea sesiza cazurile de corupţie, de abuz de putere şi de netrasparenţă a unor instituţii.

Site-ul va fi lansat cu suportul unei companii din România. Pagina web va fi una dintre activităţile CIJ în cadrul Campaniei media: „Fii activ şi pune corupţia la zid!"

Anticoruptia.md va funcţiona pe principiul unei hărţi interactive. Pe aceasta vor apărea anumite indicaţii de culoare roşie în locurile în care oamenii vor anunţa că au avut loc acte de corupţie. Anunţurile publicate vor fi înaintate spre examinare instituţiilor de profil. Site-ul va pune la dispoziţia cetăţenilor opţiunea de a-şi face publice datele personale, dar şi de a-şi păstra anonimatul.

Cazurile înregistrate vor fi cercetate atât de jurnaliştii CIJ, cât şi de instituţiile responsabile de a lupta cu acest flagel.

După ce organele de drept vor investiga cazurile, rezultatele vor fi plasate pe acelaşi site, astfel încât fiecare persoană va putea verifica dacă au fost luate măsuri în privinţa solicitării sale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite