Pste 1.500 de locuri au rămas neacoperite în colegiile din țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 1.515 locuri au rămas neacoperite în colegiile din țară
1.515 locuri au rămas neacoperite în colegiile din țară

Potrivit unui counicat al Ministerului Educației, după încheierea etapei a doua de admitere, în colegii au mai rămas neacoperite 1.515 de locuri.

Dintre acestea 1.248 de locuri au rămas pentru absolvenţii de gimnaziu şi alte 267 de locuri pentru absolvenţii de liceu/şcoală generală. Cele mai multe locuri neacoperite, în raport cu numărul de locuri propuse, au rămas în colegiile private. Din 1.105 de locuri propuse au fost acoperite 629. În colegiile de stat locuri neacoperite sunt la Colegiul Politehnic din Chişinău, la Colegiul de Construcţii din Hânceşti și Capitală, Colegiul Tehnologic, Colegiul de Transporturi etc. De asemenea, în cele cinci colegii din gestiunea Ministerului Agriculturii mai sunt disponibile 218 locuri.

Potrivit aceleiași surse, specialitățile mai puțin solicitate sunt - aparate radioelectronice de uz casnic, sisteme radioelectronice, maşini, unelte şi scule, tehnologia prelucrării materialelor, achiziţii și tehnologia laptelui şi produselor lactate. De asemenea, au rămas locuri bugetare neacoperite la specialităţile telecomunicaţii, construcţii civile, industriale şi agricole, comunicaţii poştale, tehnologia prelucrării materialelor, tehnologia prelucrării lemnului.

Conform planului de admitere, pentru cele 41 de colegii de stat şi cinci colegii private au fost prevăzute 11. 119 locuri. Dintre acestea- 5.385 la buget şi 5.733 la taxă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite