Provocări la Nistru. Posturi separatiste noi, în Zona de Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control (CUC) se arată îngrijorată de faptul că pe parcursul lunii iunie partea transnistreană a instalat câteva „posturi de control“ în Zona de Securitate.

„Delegaţia moldovenească face apel către delegaţiile ţărilor mediatoare şi OSCE cu rugămintea de a întreprinde paşi comuni pentru a nu admite escaladarea tensiunilor, lucru care ar putea compromite misiunea de pacificare“, se arată într-o scrisoare adresată şefilor de delegaţii ale Federaţiei Ruse, Ucraina, OSCE şi rmn, antrenate în reglementarea conflictului.

Potrivit CUC, autorităţile separatiste din regiunea transnistreană au început instalarea acestor posturi încă de pe 14 iunie, în satul Teia, raionul Grigoriopol, şi în satul Chircăieşti, raionul Căuşeni.

Pe 22 iunie, reprezentanţii autorităţilor neconstituţionale de la punctul de control din Chircăieşti-Copanca, raionul Căuşeni, l-au oprit pe inspectorul poliţiei criminale al Comisariatului Căuşeni, A. Dutca, şi pe feciorul acestuia, şi i-au arestat, invocându-le „trecerea ilegală a frontierei".
Peste cinci zile, la acelaşi punct, a fost oprit un executor judecătoresc pentru „încălcarea frontierei de stat".
După ce au fost umiliţi şi înjuraţi, cetăţenii moldoveni au fost eliberate peste câteva ore şi atenţionaţi să „nu mai încalce frontiera".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite