Protestul unioniștilor din Bălți începe azi, de la ora 15.00. Vezi UPDATE!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

mai multe organizații, printre care mișcarea „Garda Tânără" și „Ileri" din Găgăuzia au anunțat marșuri de protest în Bălți, dar orientate împotriva acțiunii desfășurate de unioniști.

Update, ora 13.11: Reprezentanții Poliției i-au avertizat pe cei implicați în protestele de astăzi de la Bălți, cu privire la măsurile care ar putea fi luate în cazul în care manifestația ar degenera în lupte de stradă. Marian Maxian, șeful Direcției generale de poliție și ordine publică a MAI a declarat că organizatorii protestelor de astăzi au fost chemați la poliție, unde au fost preîntâmpinați cu privire la consecințele oricăror acte de violență petrecut pe traseul desemnat pentru marșurile pro-unioniste.

Mai bine de 500 de unioniști vor manifesta astăzi, de la ora 15.00, pe străzile din Bălți, cu steaguri tricolore și mesaje patriotice.

Tinerii au menţionat că scopul acestui marş, pe lângă cel de promovare a ideii unioniste, este de a atrage atenţia opiniei publice asupra încercărilor Partidului Comuniştilor de a destabiliza Republica Moldova prin tentative de desprindere administrativă după modelul regiunii transnistrene.

PROTESTE: 500 de unionişti vor mărşălui duminică pe străzile Bălţiului. Socialiștii le vor răspunde cu contramanifestații

Scopul nostru este de a promova ideile unioniste şi de a condamna încercările PCRM de a destabiliza Moldova, prin tentative de desprindere administrativă după modelul regiunii transnistrene", a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Platformei „Acţiunea 2012".

Totodată, mai multe organizații, printre care mișcarea „Garda Tânără" și „Ileri" din Găgăuzia au anunțat marșuri de protest în Bălți, dar orientate împotriva acțiunii desfășurate de unioniști.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite