Protest de 8 Martie cu linguri și cratițe, în fața Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 8 martie, câteva zeci de femei n-au dorit să stea acasă să se odihnească, ci au ales să-şi ceară în stradă drepturi egale cu ale bărbaţilor. Manifestantele au venit la demonstraţie cu linguri şi vase de bucătărie pentru a se face auzite.

Reprezentantele mai multor organizaţii pentru apărarea drepturilor omului au organizat un marş de protest în centrul Capitalei împotriva discriminării.

Protestatarele, în mare parte reprezentante ale sexului frumos, au purtat lozinci şi au scandat „Vrem femeie preşedinte, vrem femei la guvern" şi „Egalitate în bucătărie, egalitate în Parlament".

Pentru a se face auzite, au bătut cu linguri în cratiţe şi farfurii. „Cei mai deştepţi merită să conducă ţara. Femeile şi bărbaţii fac împreună copii şi împreună îi cresc. La fel, ambii ar trebui să ajungă la guvernare", spune Ludmila Scalnâi, preşedinta Asociaţiei Femeilor şi deputată în primul parlament.


Manifestantele susţin că femeile sunt discriminate în câmpul muncii. „Vrem locuri de muncă mai bine plătite, pentru că valoarea salariilor pe care le ridică femeile reprezintă 62% din cea a lefurilor primite de bărbaţi", a declarat Tamara Cordun, profesoară de matematică.


Manifestaţia a fost organizată de Coaliţia pentru non-discriminare , Alianţa Pro Gender şi Amnesty International. Organizaţiile cred că Legea privind prevenirea şi combaterea discriminării, odată adoptată, va contribui la combaterea tratamentului inegal al femeilor în diverse situaţii, cum ar fi concurenţa pentru locuri de muncă şi remunerarea egală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite