Protest cu sicriu şi orchestră funerară în faţa Curţii Supreme de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au venit cu sicriul la CSJ pentru a protesta
Au venit cu sicriul la CSJ pentru a protesta

Membri ai Ligii pentru Apărarea Drepturilor Patrimoniale „Pro Echitate" au organizat un protest cu sicriu, jerbe de flori, pomeni pentru a participa "prohodul justiției". De asemenea, acţiunea teatralizată ce s-a defăşurat în faţa CSJ a fost acompaniată de o orchestră funerară.

Protestatarii au declarat că în acest fel ei au înscenat înmormântarea zeiţei dreptăţii Themis, care în mitologia greacă reprezintă simbolul unei justiţii echitabile. Protestatarii au spus că zeiţa a fost omorâtă în Republica Moldova de mai mulţi judecători corupţi, care au fost parţiali atunci când au emis sentinţele.

Vadim Ciornea, unul din organizatori este revoltat că Nicolae Fortuna, fostul administrator al fabricii de sticlă din Floreşti a fost condamnat pe nedrept la cinci ani de puşcărie pentru abuz în serviciu, pe când ar fi trebuit să primească doar o amendă. În schimb, controversatul om de afaceri, Adrian Nichifor, care a ucis un om a primit aceeaşi pedeapsă. Vadim Ciornea susţine că acelaşi complet de judecători de la Curtea Supremă de Justiţie, examinează acum recursul lui Nichifor şi presupune că magistraţii îi vor da o pedepsă şi mai mică.

"Judecând după felul cum se face justiţia în R.Moldova, putem presupune că Adrian Nichifor ar putea fi chiar eliberat de sub strajă, iar judecătorii să stabilească că nici nu a omorât un om. Constatăm cu stupoare că la noi justiţia îi pedepseşte pe cei nevinovaţi, dar îi achită pe ucigaşi. Procesul de degradare a justiţiei se pare că a ajuns la finalul logic pentru care merită şi săi cântăm prohodul", a spus Vladislav Roşca, unul din participanții la acţiunea de protest.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite