Protest la Strasbourg în fața sediului Consiliului Europei: „Russian Army go home!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetățenii moldoveni au cerut retragerea imediată și necondiționată a armatei și a armamentului rusesc de pe teritoriul Republicii Moldova, dar și expulzarea ambasadorului Valeri Kuzmin.

Protestul moldovenilor organizat ieri, în fața sediului Consiliului Europei a început cu un minut de reculegere în memoria lui Vadim Pisari, tânărul de 18 ani care a fost ucis la 1 ianuarie de către un ofițer rus.

„Protestatarii au evocat că omorul acestui tânăr ne amintește dureros că în anul 2012 se împlinesc 200 de ani de la ocuparea Basarabiei de către Rusia", se menționază într-un comunicat.

„Manifestanții au distribuit peste 500 de fluturași. Unii deputați ruși, chiar și la Strasbourg, încercau sa învete protestatarii care este originea și istoria lor "adevarata". Raspunsul a fost prompt si puternic - "Russian army go home!"", au anuntat participantii la actiune.

„Petru Băț, unul dintre protestatari a declarat că protestul nu este îndreptat împotriva poporului rus, ci contra elitei politice, care tensionează relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Alexandru Levițchi, președintele Clubului Liberal Paris a spus că ambasadorul rus Kuzmin a făcut declarații obraznice și mincinoase și că trebuie expulzat din Moldova", se arată în comunicat.

Moldovenii au promis că vor continua protestele până nu li se vor respecta cerințele.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite