Programul „Prima Casă“ a desemnat primii locatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii beneficiari ai programului „Prima Casă" și-au luat cheile și sunt gata să se mute în noile locuințe. Astfel, 22 de familii s-au mutat deja în apartamente și mansarde noi, iar alte șapte familii urmează să o facă în cel mai scurt timp.

Potrivit Mariei Banari, coordonatorul proiectului, din 1.022 de dosare depuse, doar 61 au fost aprobate de bancă. „Acest număr se explică prin faptul că la moment colaborăm cu banca doar pentru piața secundară și mansarde. Recent, am încheiat un contract cu o altă bancă pentru piața primară", a declarat Banari.

Norocoșii care s-au văzut cu visul împlinit au rămas satisfăcuți de aspectele programului.

„Atunci când i-am sunat unii nici nu știau că au deja scrisoarea de garanție de la bancă și că le fuseseră aprobate dosarele. Sunt mulțumiți de dobânda scăzută, dar și de posibilitatea de a achita în rate", a adăugat Maria Banari. Totodată, responsabila a mai afirmat că în sezonul de vară au fost aprobate mai puține dosare, dar că se așteaptă la un nou val de cereri începând cu luna septembrie.

Programul „Prima Casă" este un proiect inițiat de Primăria Chișinău, cu scopul de a oferi populației posibilitatea de a-și procura apartamente noi la prețuri reduse. Locuitorii Capitalei care vor să beneficieze de credite pentru procurarea locuinţelor trebuie să depună dosarele la pretura de sector. O dată pe lună, acestea sunt colectate şi transmise comisiei speciale spre analizare şi aprobare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite