Program special în ultimele zile de depunere a declaraţiilor pe venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, 24 martie, şi sâmbătă, 31 martie, Serviciul Fiscal de Stat va avea program de lucru între orele 8.00 şi 17.00. De asemenea, în perioada 26 martie-2 aprilie inspectorii fiscali vor lucra până la ora 19.00. Astfel, ultima zi de depunere a declaraţiilor de venit nu este 31 martie, ci luni, 2 aprilie.

Conform Codului Fiscal, persoanele fizice trebuie să-şi declare veniturile în următoarele cazuri: a. dacă în anul 2011 nu au primit salariu, dar au obţinut venituri de la vânzarea proprietăţii - case, apartamente, vile, terenuri, maşini, ş.a.m.d. - , care depăşesc suma scutirii personale de 8.100 de lei; b. dacă lucrează la două sau mai multe locuri de muncă, de unde au obţinut un salariu cumulativ ce depăşeşte suma totală de 25.200 de lei pe an; c. dacă au obţinut venituri atât sub formă de salariu, dar şi din vânzarea proprietăţii, a căror sumă totală depăşeşte 25.200 de lei pe an; d. dacă îşi schimbă domiciliul permanent din Republica Moldova în altă ţară.

Potrivit responsabililor de la Fisc, declaraţia pe venit poate fi depusă tradiţional, pe suport de hârtie, sau în variantă electronică. În ultimul caz, trebuie să vă înregistraţi mai întâi pe portalul servicii.fisc.md. Serviciul devine funcţional după ce va prezintaţi la oficiul de conectare pentru a primi semnătura de autentificare fiscală, care se eliberează gratuit şi se oferă pe o perioadă de cinci ani.

Cei care nu-şi vor declarat veniturile până la 2 aprilie riscă o amendă în mărime de 1.000 de lei

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite