Profesor de la Medicină, încătuşat pentru pedofilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Un profesor de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmaceutică „Nicolae Testimiţeanu" a fost încătuşat de procurorii Secţiei trafic de fiinţe umane şi ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al MAI.

Bărbatul, reţinut pentru 72 de ore, este acuzat de oamenii legii că ar fi cerut unui fost angajat al Biroului Migraţie şi Azil al MAI să recruteze băieţi minori pentru a întreţine relaţii sexuale cu aceştia.

Deocamdată, procurorii refuză să ofere mai multe detalii, dar au precizat că, între timp, dosarul ex-angajatului de la Interne a fost deja expediat în judecată pentru examinare în fond. „Am depistat trei victime, băieţi cu vârste de 14-15 ani, pe care funcţionarul le punea la dispoziţia clienţilor săi. Minorii au fost racolaţi din familii vulnerabile", a precizat Eduard Bulat, procuror-şef al Secţiei trafic de fiinţe umane.

În cadrul aceleiaşi cauze penale, procurorii au învinuit mai multe persoane care ar fi exploatat sexual copii, inclusiv şi un cetăţean al Siriei.

La sfârşitul lunii mai, magistraţii de la Judecătoria sectorului Centru au pronunţat sentinţa în cazul altor cinci bărbaţi acuzaţi că racolau minori prin intermediul reţelelor de socializare şi îi puneau la dispoziţia turiştilor sexuali. Un cetăţean italian şi un rus care deţine cetăţenia Norvegiei au fost condamnaţi la câte 21 de ani de închisoare. Au luat ani grei de închisoare şi trei moldoveni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite