Produse din carne expirate în Cimișlia, Bălţi și Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor au depistat zilele trecute 13 cazuri de produse alterate comercializate pe teritoriul Republicii Moldova. Oamenii legii au dat amenzi de aproape jumătate de milion de lei.

Unui agent economic din Chișinău i-au fost retrase 15 loturi de produse (biscuiţi, tocătură de carne, conserve din carne şi legume, oţet de vin, file de găină, carne de porc congelată), iar în Cimișlia au fost scoase de pe piață 18 loturi de marfă dubioasă. Totodată, la Bălți s-a constatat că un comerciant depozita produse la 29°C, deşi marfa trebuia să fie ţinută la 5°C sau cel mult la 18°C.

Oamenii legii au găsit într-o cantină studențească din Capitală crenvuști pe ambalajul cărora termenul de valabilitate era de 10 zile, iar în certificatul de calitate era indicat de 15 zile. În urma controalelor, au fost întocmite 277 de procese verbale.

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor recomandă consumatorilor să nu cumpere produsele care trezesc dubii privind calitatea şi modul de prezentare a informației de pe ambalaj. De asemenea, inspectorii îndeamnă populaţia să solicite bonului de casă pentru a putea fi verificată calitatea produsului achiziționat.

Chefir din viitor şi unt expirat, depistate de poliţie la o fabrică de lactate

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite