Procurorii nu l-au audiat pe pacificatorul rus care l-a ucis pe tânărul de la Pârâta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit procurorului general, Valeriu Zubco, oamenii legii nu au acces la Veaceslav Cojuhari, soldatul care a tras în Vadim Pisari, tânărul de 18 ani, împușcat în prima zi a anului.

„Procurorii moldoveni n-au posibilitatea să-l audieze pentru că acesta se află sub protecția Forțelor Armate ale Federației Ruse. Deocamdată nu avem acces la el, deși ne-am adresat Procuraturii Generale a Federației Ruse. Nu avem încă un răspuns de la ei", a declarat Valeriu Zubco.

Tânărul de la Pârâta a fost împuşcat cu gloanțe interzise de ONU

Nici expertiza armei din care s-a tras nu a fost efectuată. „Am reușit să facem expertiza gloanțelor. Este necesar să efectuăm și expertiza pistolului automat din care s-a tras, dar nici pe acesta nu l-am primit. Până nu analizăm arma, nu putem spune ce gloanțe au fost folosite. Intenționăm să vedem legătura dintre muniții și arma utilizată", a precizat procurorul general.

„Adevărul" a scris că tânărul de 18 ani ar fi fost împușcat de pacificatorul rus cu gloanțe incluse în lista neagră, interzise de ONU. Acestea au calibrul 5,45 cu centrul de greutate mişcat. Experţii spun că gloanțele sunt extrem de periculoase și au fost interzise, acum mulţi ani, prin convenţii internaţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite