Procurorii din Capitală, certaţi ca la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general Valeriu Zubco a împărţit avertizări procurorilor municipiului Chişinău, după ce, cu o zi înainte, şi-a dojenit subalternii de la Procuratura Anticorupţie.

"Sunteţi imaginea Chişinăului. În Procuratura Capitalei vor rămâne cei mai rezistenţi! Dacă nu îndepliniţi sarcina vă transferăm în sectoare sau raioane. La Basarabeasca sau la Vulcăneşti o să vă descurcaţi mai bine. Volumul de lucru e mai mic acolo şi nu sunt dosare cu rezonanţă atât de mare", a prevenit Valeriu Zubco la şedinţa de bilanţ pentru 2010 a Procuraturii municipiului Chişinău.


Mai mult, şi noul procuror de Chişinău, Ion Diacov, investit în funcţie în luna noiembrie, şi-a luat la rost subalternii. „Tot anul spuneţi că o să faceţi şi o să faceţi! Când o să faceţi?", a ridicat vocea Ion Diacov în timp ce Ruslan Toma, şef de secţie în Procuratura Chişinău, îşi prezenta raportul. „ S-a făcut dar numărul de cauze e prea mare...", a încercat să se apere Toma. "Se vorbeşte despre atât de mult despre drepturile omului. Drepturile omului stau în safeu şi nimeni nu face nimic", a continuat Ion Diacov în prezenţa presei.


Diacov a explicat totuşi că fiecare subaltern munceşte de aproape trei ori mai mult decât ar trebui. "Dacă un procuror are 266 de dosare în gestiune, el e nevoit să piardă prea mult timp cu fiecare mărunţiş, fapt care se răsfrânge asupra calităţii acestora", a spus Diacov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite