Procurorii au renunțat să-i caute pe cei care l-au reținut pe polițistul moldovean, acuzat de escrocherie de forțele separatiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Alexandru Ursu a fost băgat pentru 15 ani la închisoare de "autorităţile“ de la Tiraspol
Poliţistul Alexandru Ursu a fost băgat pentru 15 ani la închisoare de "autorităţile“ de la Tiraspol

Soarta lui Alexandru Ursu, ofițerul de sector din Hagimus, Căușeni, condamnat la 15 ani de închisoare de aşa-zisele instanţe din stânga Nistrului, rămâne incertă.

La sfârșitul anului trecut, procurorii au suspendat urmărirea penală pe faptul reținerii polițistului moldovean de către forțele separatiste, deși oficialii de la Chișinău declarau că acesta va fi eliberat. „Pentru că autoritățile neconstituționale refuză să colaboreze cu organele de drept ale Republicii Moldova, careva acțiuni îndreptate la descoperirea infracțiunii date sunt dificil de efectuat. Astfel, în urma acțiunilor de urmărire penală, nu a fost obținut niciun rezultat, iar făptașii nu au fost stabiliți", se arată în ordonanța emisă de oamenii legii.

CITEȘTE ȘI Poliţist moldovean uitat de ai săi în temniţele separatiste

Autorităţile şi-au amintit de poliţistul care aşteaptă eliberarea din închisoarea separatistă

„Asemenea argumente sunt inadmisibile. Procurorul nici măcar nu a stabilit datele de anchetă a persoanelor implicate în reținerea lui Alexandru Ursu, nu le-a căutat în baza de date și nu a verificat dacă sunt cetățeni ai Republicii Moldova sau ai altor state", a comentat juristul Promo-Lex, Alexandru Zubco.

Disperate, rudele polițistului au depus o nouă plângere. „Am bătut la toate ușile pentru a-l scoate pe fiul meu de după gratii. Nu este un criminal, dar nimeni nu vrea să mă audă", ne-a spus tatăl polițistului, Timofei Ursu. Ofițerul de 30 de ani cumpărase în 2007 un apartament la Tighina cu 12.000 de dolari. Peste doi ani, fostul proprietar s-a plâns că a fost înșelat, iar polițistul a fost acuzat de escrocherie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite