Procurorii au pornit o urmărire penală în cazul tânărului torturat pentru doi viței la Poliția din Căușeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Guţu vine frecvent la Chişinău pentru investigaţii medicale
Ion Guţu vine frecvent la Chişinău pentru investigaţii medicale

Procurorii de la Căușeni au pornit un dosar penal în cazul tânărului de la Fârlădeni, Căuşeni, bătut de oamenii legii până la sânge în luna mai, chiar în sediul Poliției, fiind acuzat că a furat doi viţei de la vecinul său.

„Am dispus să fie făcute toate expertizele necesare. Echipa de procurori care investighează cazul stabilesc acum toate circumstanțele pentru ca vinovații să fie trași la răspundere. Încă nu cunoaștem toate detaliile, deși am constatat că a existat un conflict între polițiști și tânărul de la Fârlădeni", a declarat Ion Oboroceanu, procurorul raionului Căușeni.

Lege cu bâta la Poliţia din Căuşeni. Torturat pentru doi viţei

Cazul tânărului torturat de Poliţia de la Căuşeni a ajuns în atenţia avocaţilor parlamentari

Ion Guțu (26 de ani) a fost torturat de trei polițiști, pentru ca să recunoască faptul că este cel care a furat animalele. Asta chiar dacă tânărul nu avea nici măcar statut de bănuit. Deși au existat mai multe plângeri din partea victimei, până nu demult oamenii legii au evitat să pornească o urmărire penală pentru că nu aveau „suficient material probatoriu".

„Este greu de presupus care vor fi rezultatele. Ion Guțu a fost chemat de câteva ori la Procuratură, de cele mai multe ori fiind ținut sub ușă, pentru că oamenii legii ar fi prinși în ședințele de judecată. E important că procurorii au pornit în sfârșit urmărirea penală, dar și mai important este ca dosarul să ajungă pe masa judecătorilor", comentează Pavel Postică, jurist la Asociația Promo-Lex.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite