Procuratura investighează cazul "însuşirii ilegale“ a sumei de 185 mii de dolari de către un fost manager al companiei Ascom Grup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au declanşat o cauză penală în baza articolului 191 alin.5 din Codul penal - delapidarea averii străine săvârşită în proporţii deosebit de mari.

Fostul vicepreşedinte al companiei Ascom Grup, Andrei Baştovoi şi fiul acestuia Valentin au fost reţinuţi, marţi seara. Ei sunt bănuiţi de delapidarea averii străine săvârşită în proporţii deosebit de mari, anunţă Procuratura Generală.

În cadrul efectuării urmăririi penale procurorii au stabilit faptul însuşirii ilegale a sumei de 185.308 de dolari de la „Ascom Grup" SA, sumă care a fost transferată dintr-un cont deschis în or.Kampala, Road Branch din Uganda către o întreprindere din Republica Moldova.
La moment procurorii efectuează acţiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanţele cazului.

Veaceslav Maximov, avocatul celor reţinuţi a declarat pentru Publica TV că clienţii săi pledează nevinovaţi.

Andrei Baştovoi a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, iar în ultimii 10 ani, a fost preşedinte al companiei Ascom Grup, ce aparţine miliardarului Anatol Stati. El a fost demis acum câteva luni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite