Principiile gândirii strategice aplicate în sprijinul e-Guvernării (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul e-Guvernare va fi implementat în curând, în Republica Moldova
Sistemul e-Guvernare va fi implementat în curând, în Republica Moldova

Remodelarea procesului de gândire strategică (Business Process Reengineering) în modernizarea tehnologică a guvernării a fost tema centrală a atelierului de lucru organizat de Centrul de Guvernare Electronică în cooperare cu FosterSoft Inc. din SUA, pe 15 noiembrie 2011.

Participanții la eveniment, coordonatorii pentru e-Transformare din ministere și agenții guvernamentale, au dezbătut modul în care principiile Remodelării procesului de gândire strategică pot fi racordate la eforturile de e-Guvernare ale Republicii Moldova, precum și beneficiile pe care Remodelarea Procesului de Gândire Strategică îl poate avea asupra e-Transformării.

„Factorii cheie care pot asigura succesul procesului de e-Transformare sunt: în primul rând aplicarea unei strategii bine gândite, utilizarea tehnologiilor corecte, precum şi aplicarea metodologiilor ce vor genera rezultate productive şi eficiente. Or, toţi factorii menţionaţi ţin de procesul Remodelării procesului de gândire strategică, care poate fi aplicat atât de mediul privat, instituţii guvernamentale, precum şi individual, de fiecare persoană în parte", a declarat Samuel Foster, President & CEO, FosterSoft Inc.

În cadrul evenimentului au mai fost prezentate şi cele mai bune practici de e-Transformare a sectorului public, precum şi studii de caz în baza activităţilor dezvoltate de guvernul federal al SUA în domeniul e-Transformării.

Atelierul de lucru face parte din seria de evenimente dedicate coordonatorilor pentru e-Transformare cu scopul de a susţine şi de a facilita implementarea Agendei de e-Transformare în Republica Moldova.

În luna septembrie 2011, Guvernul a aprobat Programului Strategic de Modernizare Tehnologică a Guvernării:

Vezi programul strategic aici.

Documentul stabileşte obiectivele procesului de e-Transformare şi oferă o viziune unificată privind modernizarea serviciilor publice şi eficientizarea activităţii guvernării prin intermediul tehnologiilor informaţionale (TI). Totodată, Programul Strategic de Modernizare Tehnologică a Guvernării pune bazele unei abordări coordonate asupra investiţiilor inteligente în TI şi sporește capacitatea TI din sectorul public.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite