Mircea Snegur, primul preşedinte al Moldovei, a împlinit 71 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a împlinit azi 71 de ani. La recepţia organizată de acesta au venit să-l felicite mai mulţi lideri politici. Printre cei care au venit cu un mesaj de felicitare au fost Vlad Filat, Marian Lupu, Dumitru Diacov.

Fostul preşedinte a avut oaspeţi din toate colţurile ţării. El a primit în dar stilouri şi lucruri de birou, întrucât acum se află "la masa de scris a memoriilor". "Cel mai mare cadou de ziua mea de naştere au fost oamenii care au venit să mă felicite. Cuvintele lor de suflet înseamnă pentru mine foarte mult. Au venit chiar şi liderii politici cu mesaje de felicitare", ne-a declarat Mircea Snegur.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Marian Lupu l-a felicitat pe Mircea Snegur cu ziua sa de naştere. "Experienţa acumulată de Mircea Snegur rămâne actuală pentru politicieni, ca un izvor de înţelepciune şi conciliere", a declarat preşedintelui interimar.

Mircea Snegur a fost numit şef de stat la 3 septembrie 1990. A deţinut această functie până în decembrie 1996. Snegur a fost unul dintre liderii mişcării de renaştere naţională de la sfârşitul anilor 1990.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite