Cel mai mare avion sub pavilion moldovenesc decolează azi în prima cursă comercială. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat a asistat la lansarea aeronavei Boeing 747 Cargo, pe aeroportul din Chișinău
Premierul Vlad Filat a asistat la lansarea aeronavei Boeing 747 Cargo, pe aeroportul din Chișinău

Aeronava Boeing 747 Cargo are o capacitate de încărcare de 105 tone și a fost achiziționată din Japonia. Până în 2017, toate aeronavele de model sovietic aflate sub pavilion moldovenesc urmează să fie înlocuite cu avioane acreditate de Uniunea Europeană.

Primul avion Boeing 747 Cargo care zboară sub pavilion moldovenesc a aterizat astăzi, la ora 11.00, pe aeroportul din Chișinău. Aeronava a fost achiziționată de operatorul de mărfuri Get-Star și a fost adusă din Japonia.

 Premierul Vlad Filat a asistat la lansarea aeronavei Boeing 747 Cargo, pe aeroportul din Chișinău Aeronava are o capacitate de 105 tone Aeronava are o capacitate de 105 tone

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Avionul, cu o capacitate de încărcare de 105 tone, decolează tot astăzi în zborul inaugural, spre Portugalia. Managementul companiei care deține acest Boeing 747 Cargo a anunțat faptul că până la finele acestui an va mai cumpăra un avion pentru transportul de marfă.

Unul dintre cele mai mare avioane de pasageri şi marfă din lume aterizează la Chişinău

„O companie moldovenească având posibilitatea de a opera în regim liber a investit şi a adus această aeronavă Boeing 747 Cargo sub pavilionul Republicii Moldova. Este o navă performantă", a precizat premierul Vlad Filat, adăugând că, până la finele lui 2017, toate avioanele de tip sovietic vor fi înlocuite cu aeronave acreditate de Uniunea Europeană.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite