Primii zece finalişti la Eurovision. Zdob şi Zdub, gata să cucerească Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, la Duseldorf, Germania, a fost dat startul ediţiei Eurovision 2011. Din cele 19 ţări care au concurat în semifinală, nouă au intrat în finală. A doua semifinală va avea loc mâine. Reprezentanţii Republicii Moldova la Eurovision au intrat în febra pregătirilor pentru semifinala de mâine, când vor interpreta piesa „So Lucky".

Startul ediţiei din acest an a Eurovisionului a fost dat aseară, urmând ca mâine, în cea de-a doua semifinală, pe scena din Germania să-şi facă apariţia formaţia Zdob şi Zdub, care va reprezenta Moldova pentru a doua oară la acest concurs. În semifinală au intrat:


1. Serbia - Nina Radojčić „Čaroban" (Bărbatul este minunat)
2. Lituania - Evelina Sašenko „C'est ma vie" (Este viaţa mea)
3. Grecia - Loucas Yiorkas şi Stereo Mike „Watch My Dance" (Priveşte-mi dansul)
4. Azerbaidjan - Ell şi Nikki „Running Scared" (Alerg speriat)
5. Georgia - Eldrine „One More Day" (Încă o zi)
6. Elveția - Anna Rossinelli „In Love for a While" (Îndrăgostiţi pentru o vreme)
7. Ungaria - Kati Wolf „What About My Dreams?" (Cum rămâne cu visele mele?)
8. Finlanda - Paradise Oskar „Da Da Dam"
9. Rusia - Alexei Vorobiov „Get You" (Te prind)
10. Islanda - Sjónni's Friends „Coming Home" (Vin acasă)

Artiştii din Norvegia, Polonia, Armenia, Albania, Malta, Turcia, San Marino, Portugalia şi Croaţia sunt nevoiţi să se întoarcă acasă.

Zdubii muncesc din greu pentru a face show pe scena din Düsseldorf şi speră să fie scutiţi de „surprizele" stresante ce s-au ţinut lanţ în timpul repetiţiilor. Potrivit acestora, ultima repetiţie a fost plină de surprize. „Cea de-a doua repetiţie pe scena din Düsseldorf a fost stresantă la început. Iniţial a «sărit» playback-ul, apoi nu ne-am putut determina locaţia exactă a microfonului pentru toboşar. În cea de-a doua parte a cântecului, organizatorii au schimbat locul de unde îşi va face apariţia fata cu tricicleta", povestesc băieţii pe site-ul oficial al formaţiei.

Obosiţi, dar siguri de victorie, membrii Zdob şi Zdub se declară pregătiţi pentru „lupta" de mâine. „În general, la repetiţii, lucrurile păreau că nu se leagă, însă după ce am văzut înregistarea, ne-am calmat şi am făcut câteva notiţe pentru noi", se destăinuie zdubii pe pagina lor electronică.
Solistul formaţiei, Roman Iagupov, susţine că directorului Eurovision i-a plăcut prestaţia zdubilor din timpul repetiţiilor. „Directorului i-a plăcut show-ul nostru şi tot sărea prin cameră comunicânu-ne propriile impresii", a declarat Roman.

ZDUBII, PE LOCUL 9 ÎN TOPUL GOOGLE
La ediţia Eurovision 2011, găzduită de oraşul Düsseldorf din Germania, participă 43 de ţări, inclusiv Austria, Italia, San Marino şi Ungaria, care au revenit în concurs după o perioadă de absenţă. Potrivit presei internaţionale, Amaury Vassili, reprezentantul Franţei, este favorit în cele mai multe sondaje şi la casele de pariuri realizate până acum. Tânărul are 21 de ani şi va cânta piesa „Sognu", o baladă clasică, interpretată în limba corsicană. Artistul s-a născut în Normandia şi este numit cel mai tânăr tenor profesionist din lume.

Trupa Zdob şi Zdub ocupă locul nouă într-un clasament realizat de Google, precedată de formaţia Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision. Germania (reprezentată de Lena, câştigătoarea ediţiei din 2010), Suedia şi Irlanda sunt ţările care ocupă primele poziţii în acelaşi top. Cele 19 ţări ce vor participa în cea de-a doua semifinală sunt, în ordinea intrării în concurs: Bosnia şi Herţegovina, Austria, Ţările de Jos, Belgia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova, Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, România, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca şi Irlanda.

Zdob şi Zdub, cu piesa „So Lucky", va ieşi în scenă cu numărul 11. Fiecare telespectator poate vota de 20 de ori, prin sms sau la telefon, dar nu-şi vor putea susţine reprezentanţii propriei ţări.

„Directorului i-a plăcut show-ul nostru și tot sărea prin cameră comunicânu-ne propriile impresii“
Roman Iagupov,
Solistul Zdob și Zdub

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite