Primarul general al orașului București, Sorin Oprescu, prezent la Hramul Chișinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat, alături de Sorin Oprescu și delegația din România
Vlad Filat, alături de Sorin Oprescu și delegația din România

Printre cele 33 de delegații așteptate la Ziua Orașului se numară și oaspetii din România, în frunte cu primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu. Acesta a felicitat astăzi chișinăuienii, mărturisind că, de fiecare dată când vine aici, se simte ca acasă.

„Vă iubim și vă respectăm. E greu pentru toată lumea, dar vreau să știți că aveți în apropiere brațe deschise pentru tot ceea ce faceți, noi avem același drum și aceleași dorințe. Aici la Chișinău, mă simt ca acasă", a spus Sorin Oprescu.

În cadrul aceleiași vizite, edilul de peste Prut a avut o întrevedere cu prim-ministrul Vlad Filat, discutând despre inițierea mai multor parteneriate publice-private, atât în Capitală, cât şi pe întreg teritoriul ţării. „Avem instrumentariul necesar şi dorinţa de a face schimbări în bine, care să fie resimţite de locuitorii Republicii Moldova", a spus Vlad Filat.

Oficialul de la București a menţionat că problemele cu care se confruntă capitala Republicii Moldova sînt similare celor din Bucureşti şi a exprimat disponibilitatea de a acorda asistenţă Primăriei capitalei în vederea soluţionării mai multor probleme ce ţin de infrastructura oraşului.

De asemenea, primarul de Bucureşti a spus că s-a decis acordarea de suport în vederea amenajării unui parc în municipiul Chişinău.

Tot astăzi, Sorin Oprescu s-a întâlnit și cu președintele interimar al Moldovei, Marian Lupu. Acesta a apreciat vizita la Chișinău a primarului general al Bucureștiului, în contextul unei avansări în cadrul consolidării și dezvoltării relațiilor de colaborare la nivelul celor două municipii.

Șeful interimar al statului a specificat că este un proces deosebit de important pentru noi, deoarece Bucureștiul dispune de o experiență foarte bună în cadrul a diverse proiecte economice. Aici este evident interesul municipiului Chișinău pentru a prelua și a aplica această experiență.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite