Primarul vrea bec, nu săgeată la semafoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Chirtoacă insistă ca la semafoare în direcţia dreapta să funcţioneze secţiuni cu verde intermitent. Poliţia Rutieră nici nu vrea să audă de aceasta şi se ghidează de hotărârea Guvernului din 11 noiembrie 2011 care prevede instalarea panourilor cu săgeată verde

De la adoptarea acestei legi a trecut două luni, autoritatea publică locală nu se grăbeşte însă să execute prevederile legislative. „Vineri am primit o prespripţie în care am fost informat că voi fi amendat dacă nu mă voi conforma noii legi ", s-a plâns Foma Molcocean, director la „Semafor Cervice", în timpul şedinţei operative de la Primăria Chişinău. Poliţia Rutieră i-a cerut acestuia să demonteze secţiunile de la semafoare cu verde intermitent şi să monteze panouri cu o săgeată verde.

Viceprimarul Nistor Grozavu a spus că a purtat discuţii cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere, dar nu am ajuns la un numitor comun. „Poliţia Rutieră insistă să fie respectată legea", a spus Nistor Grozavu. „Nu înţeleg de ce iniţiativa lansată acum doi ani la câteva intersecţii, este transformată într-un instrument de presiune. Cândva vom afla cine este persoana care se opune atât de mult propunerii nostre. Se vede că se merge pe sloganul sovietic: iniţiativa se pedepseşte", a conchis nemulţumit edilul. Silviu Muşuc, comisar adjunct al Capitalei, a spus că primăria nu are altă soluţie decât să se conformeze.

Se caută cel ce se opune Primăriei
„La etapa actuală din două soluţii putem alege doar una. Ori promovăm proiectul nostru în continuare şi domnul Molcocean are de suferit, ori îl salvăm pe domnul Molcocean şi renunţăm la iniţiativa Primăriei", a spus primarul. Pentru a evita eventualele probleme care ar putea apărea din cauza nesupunerii legii, Dorin Chirtoacă a dat indicaţii şefului de la „Semafor Service" să demonteze totuşi secţiunile cu verde intermitent la dreapta şi să instaleze, în dreptul culorii roşii, un panou cu o săgeată verde pe fundal negru.

Panoul cu săgeata verde spre dreapta permite şoferilor să-şi continuie drumul chiar dacă semaforul arată roşu. Acest lucru se face însă doar după ce conducătorul auto aflat la intersecţie se asigură că pe drum nu se deplasează un automobil ce are prioritate. În Chişinău sunt, în total 183 de semafoare la care autoritatea publică locală va trebui să monteze panouri suplimentare. De la alte 20 de semfoare vor trebui demontate secţiunile cu verde intermitent la dreapta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite