Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vine în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jose Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso

Președintele Comisiei Europene va efectua o vizită oficială în Republica Moldova în viitorul apropiat, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Premierul Vlad Filat a discutat astăzi la telefon cu oficialul european. Ei au făcut un schimb de opinii pe marginea evoluției relațiilor moldo-comunitare și implementarea agendei de integrare europeană a Republicii Moldova.

Prim-ministrul a reiterat angajamentul Republicii Moldova pentru parcursul său european și a menționat că Guvernul de la Chișinău va continua implementarea agendei de reforme, în vederea apropierii de standardele europene și realizarea obiectivului principal privind integrarea în Uniunea Europeană.

Premierul a făcut o scurtă trecere în revistă a acțiunilor întreprinse de Republica Moldova în contextul negocierilor Acordului de Asociere cu UE, menționând progresul înregistrat în cadrul rundei ordinare care s-a încheiat chiar astăzi la Chișinău, inclusiv privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, dar și în ceea ce tine de liberalizarea regimului de vize cu UE.

Potrivit aceluiași comunicat de presă, președintele Comisiei Europene a felicitat Republica Moldova pentru procesul de reforme promovate și pentru negocierile purtate cu Uniunea Europeană, reiterând că semnarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană până la Summit-ul Parteneriatului Estic din septembrie 2013 este un obiectiv realist și fezabil.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite