Președintele Parlamentului Suediei vine la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Per Westerberg, președintele Riksdag-ului suedez va sosi la Chișinău mâine și va pleca pe 31 ianuarie. Oficialul va fi însoțit de o delegație parlamentară.

Membrii delegației vor avea o întrevedere cu președintele Parlamentului Marian Lupu, președinte interimar al Republicii Moldova.

Potrivit programului vizitei, oficialii suedezi vor avea o întâlnire comună cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare și membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova - Regatul Suediei, condus de vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici. Membrii delegației vor mai avea întrevederi cu premierul Vlad Filat și cu Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Per Westerberg vizitează pentru prima oară Republica Moldova. Parlamentul Suediei a inclus Republica Moldova pe lista statelor cu legislativele cărora Riksdag-ul va stabili și va lansa programe de cooperare prioritară în 2012. În cadrul Riksdag-ului a fost creat un grup de coordonare care va elabora Programul de cooperare parlamentară cu Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite