Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vine la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean-Claude Mignon, președintele APCE
Jean-Claude Mignon, președintele APCE

Jean-Claude Mignon, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va vizita Republica Moldova în perioada 2-5 aprilie. 

Pe parcursul vizitei sale, reprezentantul Consiliului Europei se va întâlni cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti și cu premierul Vlad Filat. „Voi avea o deosebită plăcere să am ocazia să îi urez mult succes pe parcursul vizitei mele în Republica Moldova, care va avea loc în perioada 2 - 5 aprilie.Pentru toţi cei care sunt implicaţi în viaţa politică a Republicii Moldova este oportun să înceapă să privească spre viitor în mod constructiv. Sunt convins că toate partidele politice vor da dovadă de responsabilitate, acceptând legitimitatea instituţiilor democratice ale ţării şi, prin urmare, legitimitatea Preşedintelui ales, în conformitate cu cerinţe constituţionale. Este crucial ca toate partidele politice să continue să lucreze în cadrul legal existent şi să contribuie la un dialog privind revizuirea Constituţiei, astfel încât noile amendamente să constituie rezultatul unui larg consens", a declara preşedintele APCE după ce Nicolae Timofti a fost ales în funcția de președinte al țării, potrivit coe.md.

De asemenea, în cadrul aceleiași vizite, oficialul se va întâlni cu ministrul de Externe, Iurie Leancă, dar și cu Eugen Carpov, viceprim-ministru pentru Reintegrare. Jean-Claude Mignon va efectua o vizită şi în regiunea Transnistreană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite