Preoţii protestează împotriva legii pe care preşedintele Nicolae Timofti a promulgat-o acum o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de circa 300 de preoţi şi enoriaşi au protestat în faţa Mitropoliei Moldovei împotriva Legii asigurării egalităţii. Patricipanţii la manifestaţie au ajuns şi la reşedinţa preşedintelui Nicolae Timofti, de pe strada Sfatul Ţării, cerându-i şefului statului să nu promulge legea.

„Sperăm să întoarcă acest proiect în Parlament pentru a fi revizuit. Îl vom ruga cu lacrimi în ochi. Noi nu înțelegem de unde atâta nesimțire și ignoranță pentru că ei ne-au dus de nas și nu au mai modificat nimic în această lege. Cu buzele lor și Marian Lupu și Vlad Filat au spus că în ajunul votării vor fi comisii parlamentare în vom fi invitați să discutăm, dar n-a fost așa. Cum să-l numești în așa situații pe același Marian Lupu? Mincinos e puțin spus“, accentuează Ghenadie Valuţa, liderul organizaţiei „Pro Ortodoxia“.

Protestatarii i-au scris o adresare prin care îi cer să excludă sintagma „orientare sexuală" şi „sau pe bază de orice alt criteriu similar". Preoţii mai vor ca autorităţile să nu permită angajarea persoanelor LGBT în domeniul Educaţiei. „Remarcăm că poporul creştin al Moldovei nu este împotriva homosexualilor, ci împotriva păcatului acestora şi a mişcării pe care o promovează", se arată în adresare. „Această lege este împotriva religiei noastre. Suntem creștini și trebuie să fim creștini până la urmă. Cei care vor această lege n-au decât să se ducă acolo unde a fost acceptată", afirmă Ghenadie Cucovici unul dinte participanții la manifestație.

Potrivit purtătorului de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu, Nicolae Timofti a promulgat legea acum o oră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite