Preoţii de la Bălţi, împotriva legii antidiscriminare: „Nu dorim sodomizarea societăţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PS Marchel, episcop de Bălţi şi Făleşti
PS Marchel, episcop de Bălţi şi Făleşti

În cadrul adunării generale a eparhiei de astăzi, Marchel, episcopul de Bălţi şi Făleşti a îndemnat 130 de preoţi şi reprezentanţi ai comitetelor bisericeşti să protesteze împotriva legii antidiscriminare.

„Să stopăm acest proiect diabolic. Îndemn ca la cerinţa preoţilor, când acest proiect va urma calea de la Guvern spre Parlament, să ne adunăm toţi la Chişinău şi să protestăm, să spunem că nu dorim sodomizarea societăţii", a declarat Marchel, episcopul de Bălţi şi Făleşti. Ei au făcut şi o adresare către preşedintele ţării, Nicolae Timofti cerându-i să convingă autorităţile să renunţe la legea antidiscriminare.

Reacţia rerezentanţilor bisericeţi a apărut la scurt timp după ce în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Oleg Efrim, ministrul Justiției a declarat că Guvernul se pregătește să remită din nou în Parlament proiectul cu privire la Legea Antidiscriminare, retras în urmă cu un an. „Eu regret foarte mult că un proiect care se referă la un număr atât de mare de oameni din ţara noastră a fost redus la o singură sintagmă, un criteriu de discriminare. Dacă opozanţii s-ar documenta şi ar fi obiectivi şi nu ar încerca cu orice preţ să blocheze adoptarea lui, ar vedea că el este absolut benefic pentru toţi", a mai declarat Oleg Efrim pentru Europa Liberă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite