Prejudicii de aproape 4,7 milioane de lei la Ministerul Sănătății

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre instituțiile la care Curtea de Conturi a găsit nereguli majore se numără Agenția Medicamentului, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vîrstă Fragedă din Capitală, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii și Centrul de Plasament Temporar și Reabilitare pentru Copii din Bălți

Șefii instituțiilor subordonate Ministerului Sănătății au fost luați la bani mărunți de către Curtea de Conturi, după ce au fost constatate mai multe nereguli grave privind administrarea fondurilor publice.

Potrivit auditorilor, în ultimul an angajații din Sănătate au primit surplusuri salariale ilegale în valoare de 1,62 milioane de lei. Totodată, subdiviziunile ministerului au efectuat achiziții și reparații în cuantum de 3,03 milioane de lei fără să poată justifica acești bani.

Angajații Curții de Conturi au găsit nereguli majore la Agenția Medicamentului, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vîrstă Fragedă din Capitală, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii și Centrul de Plasament Temporar și Reabilitare pentru Copii din Bălți.

Suma totală a prejudiciilor constatate este de aproape 4,7 milioane de lei. „Astăzi s-a pus accent pe problemele ce țin de planificarea resurselor financiare ale ministerului. În Republica Moldova cadrul legislativ creează oportunități directorilor să încalce legea, în privința reținerii personalului medical la locurile de muncă", a precizat ministrul Sănătății Andrei Usatâi.

Președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, le-a dat un ultimatum de jumătate de an șefilor de instituții chemați să dea socoteală. „Dacă în șase luni nu va fi îndreptată situația, nu veți mai fi chemați prin telegramă la Curtea de Conturi. În schimb, veți fi chemați prin citații, pe la alte instituții", le-a transmis el șefilor din Sănătate.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite