Poliţişti din Moldova şi Ucraina au anihilat o grupare de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii au fost reţinuţi
Suspecţii au fost reţinuţi

Poliția a reținut o grupare criminală, formată din 6 cetățeni, suspectată de săvârșirea unui șir de tâlhării în Republica Moldova și Ucraina. Lucrătorii operativi din ambele ţări au stabilit că, din grup fac parte 4 cetățeni moldoveni și 2 ucraineni. Aceștia au vârste cuprinse între 33 și 44 de ani. Câțiva dintre ei au fost judecați anterior pentru infracțiuni similare.

Până în prezent poliția a stabilit complicitatea celor șase indivizi la șase tâlhării: două pe teritoriul Moldovei (raionul Briceni) și patru - pe teritoriul Ucrainei, (regiunea Cernăuți). Potrivit cercetărlor polițienești scenariul crimelor era de același tip: suspecții, prin spargere de geam sau ușă, cu cagule pe cap, pătrundeau pe timp de noapte în casele oamenilor. Legau victimele cu cablu telefonic sau cu cablu de la aparate electrocasnice, le amenințau cu pistoale mulaj și sustrăgeau bani, aur, telefoane mobile, tehnică de calcul.

Actualmente, cei şase sunt cercetați pentru tâlhărie şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Identificarea și reținerea suspecților a avut datorită colaborării dintre angajații Direcției generale servicii operative a Departamentului poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Moldova şi colegii lor din regiunea Cernăuți.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite