Politicienii, la sădit pomi. Vezi ce copaci au plantat liderii statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu a sădit puieți de brad. FOTO: captură Publika TV
Marian Lupu a sădit puieți de brad. FOTO: captură Publika TV

De Ziua Națională a Înverzirii Plaiului, politicienii au ieșit să dea o mână de ajutor. S-au echipat corespunzător și s-au împărțit pe regiuni- Mihai Ghimpu a mers la Orhei, în timp ce Vlad Filat și Marian Lupu la Strășeni, în rezervația naturală Codri.

„Deja al patrulea an vin aici şi rămân fidel frontului de lucru. Este un parc frumos pe care vrem sa-l dezvoltăm. De când plantăm aici copaci şi rezervaţia a devenit mult mai bogată", a declarat președintele interimar al țării, Marian Lupu.

Întrebat dacă a plantat și stejari, Marian Lupu nu s-a supărat. „Nu e o problemă nici dacă aş planta stejari. Nu sunt obsedat, sunt o persoană cu orizonturi largi şi mai am şi o educaţie bună", a conchis preşedintele.

Și premierul Vlad Filat a dat o mână de ajutor silvicultorilor la înverzirea ţării, echipat în haine groase și cu un hârleț în mână. Prim-ministrul a ales să planteze stejari, copaci, care, de altfel, reprezintă și simbolul partidului pe care-l reprezintă.

„Acţiunea în sine este una foarte importantă pentru mine, în plus, eu sădesc, ceea ce mi-au pregătit silvicultorii. Nu am numărat câţi stejari am sădit. Stejarul este cel mai indicat copac, care trebuie să fie plantat în Republica Moldova. Nu am ştiut, dar m-am bucurat nespus când am văzut că voi sădi stejari. Nu e usoară munca, dar e plăcută", a spus Vlad Filat.

Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră" are loc începând cu acest an în ultima sâmbătă a lunii octombrie, potrivit unui decret semnat de Mihai Ghimpu încă în luna noiembrie, 2010, când acesta deținea funcția de președinte interimar al Republicii Moldova.

Citește și:

Astăzi Republica Moldova va deveni mai verde cu 250.000 de puieți

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite