Poliţia de frontieră a rămas fără şef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roman Revenco a fost demis în legătură cu reorganizarea instituţiei
Roman Revenco a fost demis în legătură cu reorganizarea instituţiei

Roman Revenco, şeful Serviciului Grăniceri din Republica Moldova (reorganizat din 1 iulie în Poliție de Frontieră) a fost demis. Decizia a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Guvernului în legătură cu reformarea instituției.

Premierul Vladimir Filat a declarat că eliberarea din funcţie, are loc în legătură cu transformarea Serviciului de Grăniceri în Poliţie de Frontieră începînd cu 1 iulie. Filat a cerut ministrului Afacerilor Interne Alexei Roibu ca în această funcţie să fie înaintată o altă persoană. "Până în după amiaza zilei de azi să-mi prezentaţi persoana care va îndeplini atribuţiile, până la numirea cu funcţii depline a şefului poliţiei de frontieră " a ordonat Filat.

De la 1 iulie 2012, Serviciul de Grăniceri a fost transformat în Poliţia de Frontieră. Roman Revenco a fost numit în funcţia de director al Serviciului de Grăniceri în luna aprilie 2011.

Menţionăm că, Roman Revenco a fost acuzat la începutul lunii iulie de spălare de bani în cadrul Proiectului european privind securizarea frontierei de stat. Serviciul Grăniceri a respins acuzaţiile, susținând că declarațiile constituie un neadevăr și au un caracter calomniator.

La finele lunii iunie, Vladimir Volkov, reprezentantul unei companiei suedeze, mandatarul companiei Ericsson AB în Republica Moldova, a anunţat că licitaţia pentru realizarea primei etape a proiectului privind securizarea frontierei de stat, cu un grant european de 10,2 milioane de euro, a fost câştigată de către compania Ericsson din Suedia.

Ericsson a subcontractat o companie din România, care, la rândul ei, a angajat un subcontractant zonal ca să execute lucrările. Subcontractant zonal este compania pe care o reprezintă Vladimir Volkov. Potrivit proiectului, în Moldova au început a fi aduşi banii pentru construcţia obiectelor şi pentru instalarea tehnologiilor moderne la frontiera de stat, iar beneficiar era Serviciul Grăniceri.Vladimir Volkov susţinea că Roman Revenco i-ar fi cerut mită 220.000 de euro, din care a transmis deja 130.000 de euro. Peste câteva zile însă Volcov a fost arestat.

Proiectul „Reţeaua de Comunicaţii Fixe şi Mobile pentru Serviciul Grăniceri din Republica Moldova" prevede instalarea sistemului de comunicaţii fixe şi mobile, pe segmentele frontierei de stat. În cadrul primei faze au fost instalate şi echipate 27 de turnuri, au fost dotate cu utilaj şi infrastructură IT subdiviziunile Serviciului Grăniceri din Direcţiile regionale Cahul, Leova, Ungheni (în total 40 de locaţii). Faza a II-a, lansată în luna mai, prevede o lungime mai mare în aria de responsabilitate, incluzând 44 de locaţii, pe o distanţă de-a lungul graniţei de aproximativ 385 km, între localităţile Horeşti şi Otaci.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite