(Video) Chișinău: Plahotniuc se leapădă de Ulinici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele Parlamentului moldovean susţine că va renunţa la dubla identitate. Vladimir Plahotniuc a făcut anunţul ieri, la câteva zile după ce ziarul „Adevărul" a dezvăluit că milionarul a tăinuit faţă de autorităţile moldovene că şi-a schimbat numele în actele de cetăţean român, unde îl cheamă Vlad Ulinici.

Plahotniuc susţine că a solicitat autorităţilor din România „stoparea procedurii de schimbare a numelui" pentru a opri „speculaţiile în jurul unei proceduri tehnice de preluare a numelui de familie al unuia dintre părinţi". Oficialul anunţă că a mandatat ieri-dimineaţa un reprezentant legal să iniţieze acţiunea în cauză, iar purtătorul său de cuvânt personal, Diana Danu, a precizat pentru „Adevărul" că este vorba de avocaţi din România, fără a da nume.

Plahotniuc: „O campanie regizată"

Vladimir Plahotniuc nu vede nicio ilegalitate în faptul că are dublă identitate şi crede că dezvăluirile la acest subiect ar fi „o campanie regizată şi multiplicată", menită a-l denigra „prin prezentarea unei acţiuni absolut legale, întreprinse în statul vecin, drept o ilegalitate, comisă cu rea-voinţă". Plahotniuc/Ulinici presupune chiar o implicare politică în acest caz.

Juriştii spun altceva

Juriştii din România spun că în legislaţie nu există termenul de „stopare a procedurii de schimbare a numelui" şi că, din moment ce Vladimir Plahotniuc a solicitat, deja cu numele de Vlad Ulinici, modificarea numelor pentru copiii săi, înseamnă că procedura este încheiată. „Eventual ar putea solicita revenirea la vechiul nume, printr-o procedură administrativă similară, sau să renunţe la noul nume printr-o decizie judecătorească, ceea ce e mai complicat", a declarat avocatul Andrei Dima, de la Casa de Avocatură „Toader şi asociaţii" din Bucureşti. După mai multe insistenţe, reporterii „Adevărul" au reuşit să-i ia lui Vladimir Plahotniuc un scurt interviu.

„Mama îmi spune Vladic"

„Adevărul": Când aţi intrat ultima oară în România şi cu ce paşaport?

Vladimir Plahotniuc: E obligatoriu să ţin minte când am fost în România? Eu des am fost în România. Tot timpul am plecat cu paşaportul moldovenesc.

„Adevărul": Aţi declarat că v-aţi schimat numele din Plahotniuc în Ulinici pentru a-i proteja pe copii, la studii în România, de eventuale prejudecăţi legate de provenienţa slavonă a numelui. Unde sunt copiii dvs.? În Marea Britanie sau în România?

V.P.: E o chestiune privată. Nu comentez nimic ce ţine de familia mea. Următoarea (întrebare - n.r.).

„Adevărul": De ce aţi solicitat schimbarea prenumelui din Vladimir în Vlad?

V.P.: Eu sunt născut Vlad, Vladic. Se comiteau diverse erori în documente şi se scria Vladimir. Toată lumea şi mama mea îmi spune Vlad, Vladic. Iată de ce am schimbat în România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite