UPDATE Plahotniuc/Ulinici: „Voi avea o reacţie, dar nu în Adevărul“. "Mi-am schimbat numele de dragul copilului", a declarat el pentru PRO TV Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc, cel care apare cu alt nume în actele româneşti, Vlad Ulinici, refuză să comenteze subiectul şi să „colaboreze“, după cum s-a exprimat, cu ziarul „Adevărul“.  Într-o declaraţie pentru PRO TV CHişinău, el a declarat că şi-a schimbat numele de dragul unuia din feciori care-şi face studiile la Bucureşti.

ORA 5.50 Plahotniuc recunoaste ca şi-a schimbat numele, dar spune ca acest lucru e perfect legal. Omul de afaceri mai spune că profesorii din România i-ar fi recomandat să-şi schimbe numele de provenienţă slavonă, astfel încât să nu creeze probleme de adaptare copilului său.

UPDATE Avocatul lui Plahotniuc, Vitalie Nagacevschi, spune că legislaţia actuală nu reglementează dubla cetăţenie cu dublă identitate şi că atâta timp cât situaţia nu este interzisă este permisă. „Legislaţia Republicii Moldova nu interzice să ai două cetăţenii cu două nume diferite. Nu există nicio interdicţie în acest sens. Atâta timp cât nu există interdicţie, putem spune că acest lucru este permis”.

Contactat la telefon, Vladimir Plahotniuc / Vlad Ulinici a declarat că va avea o reacţie la subiect, dar nu în ziarul „Adevărul“. În loc să comenteze care au fost motivele pentru care şi-a schimbat identitatea în actele sale de cetăţean român, oficialul moldovean i-a reproşat reporterului că nu a respectat „o înţelegere“. Acesta nu a reuşit însă să explice despre ce fel de „înţelegere“ este vorba.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite