Pizza ca la carte, doar cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Bernevec a câştigat premiul cel mare
Vasile Bernevec a câştigat premiul cel mare

Ponturile din Colecția „Delicii în bucătărie" au transformat trei oameni obișnuiți în bucătari iscusiți. Pentru măiestria lor culinară, s-au ales cu cu premii oferite de ziarul nostru şi Pizza Celentano.

Bucătarii italieni spun că o pizza veritabilă trebuie servită în 25 de minute de la coacerea aluatului şi că-i cu atât mai delicioasă, cu cât e mâncată alături de mai mulţi oameni dragi. Reporterii „Adevărul" au verificat secretul vinerea trecută, printr-un concurs inedit la Pizza Celentano din Chişinău. Am ales trei oameni fără pretenţii de cunoscători în ale bucătăriei italiene, le-am pus pe mână ingredientele pentru pizza şi, ca îndrumar practic, le-am dat câte un volum „Pizza şi focaccia" din noua colecţie „Delicii în bucătărie" care va apărea miercuri, împreună cu ziarul nostru, la toate chioşcurile de presă din Moldova.

Cei trei curajoşi - jurnalista Oxana Iuteş, medicul Varvara Hadji şi studentul Vasile Bernevec - au avut de ales câte o reţetă de pizza, pe care ulterior le-au transformat în delicatese reale. Chiar dacă Oxana s-a mişcat cel mai repede, pizza Quattro Stagioni gătită de Vasile a fost cea mai apreciată de publicul din restaurant. „Reţeta a fost foarte bine explicată şi mi-a fost simplu să fac pizza. În genere, gătesc destul de des şi asta m-a ajutat la acest concurs", ne-a mărturisit tânărul bucătar, după ce şi-a adjudecat marele premiu: un televizor color şi un voucher de 400 de lei, ambele din partea Pizza Celentano.

Pentru pizza cu somon făcută la minut, Oxana Iuteş s-a ales cu un set de produse cosmetice şi o umbrelă Celentano. „Mi-a plăcut să fiu presată de timp şi să încerc să inventez. În carte ai tot ce-ţi trebuie şi îţi mai spune şi ce să faci", a spus ea. Varvara Hadji a câştigat cosmetice şi un tricou Celentano.„Delicii în bucătărie" este o colecţie inedită, pe gustul tuturor, indiferent de experienţa culinară. Ai la dispoziţie sute de reţete completate de ponturi de servire, astfel încât bucatele pe care le pregăteşti să se bucure de aprecierea familiei tale şi a musafirilor.

Aperitive din toată lumea

În fiecare miercuri, te ajutăm să devii un bucătar de cinci stele, alături de Colecţia „Delicii în bucătărie", cu cele mai gustoase reţete din întreaga lume atent selectate pentru tine. Din primul volum, cel de „Aperitive", înveţi să gătești cele mai gustoase antreuri cu carne, pește, fructe de mare și legume, servite în marile restaurante ale lumii. Reţetele sunt prezentate pas cu pas, illustrate cu imagini viu colorate, astfel încât chiar și cele mai complexe preparate culinare îţi vor părea pe cât de simple, pe atât de creative.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite