Petiţie pentru susţinerea elevului acuzat de terorism la Tiraspol, lansată în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Bejan
Alexandru Bejan

Mai mulţi elevi din România au lansat o petiţie online pentru sprijinirea lui Alexandru Bejan, elev la Liceul cu predare în limba română „Lucian Blaga" din Tiraspol, acuzat de terorism de aşa-zisele autorităţi de pe malul stâng al Nistrului.

"Cautati pe Google. Stirea apare in toata presa. Este o poveste socanta. Cum un elev este anchetat de autoritati, desi era minor, fara respectarea legislatiei internationale, ridicat de la scoala si fortat sa scrie un autodenunt. Acum traieste cu frica unor ani grei de inchisoare. Elevi din Republica Moldova si-au aratat sustinerea, noi de ce sa nu o facem? Puneti-va in situatia lui. E inuman prin ce trece acest elev. E victima unei politici impotriva scolilor si populatie romanesti", este una dintre postarile lui Alin Cristea, de la Consiliul Judetean al Elevilor Braila.

Un elev al liceului românesc de la Tiraspol este acuzat de „terorism"

Petiţie pentru susţinerea elevului român de la Tiraspol, acuzat de terorism, lansată în România

Alexandru Bejan, elev în clasa a XII-a la singurul liceu românesc din Tiraspol, este acuzat de securitatea separatistă că ar fi trimis, în martie 2011, o scrisoare cu ameninţări pe adresa şefului miliţiei orăşeneşti. Autorul anonim cerea 2.300 de dolari americani, sumă de care l-ar fi deposedat anterior „forţele de ordine". Cel care a trimis răvaşul insista ca banii să fie plasaţi într-o cutie poştală de pe strada Karl Libkhneht din Tiraspol. Mai mult, el ameninţa că va împrăştia mercur prin grădiniţe, dacă nu i se va îndeplini dorinţa.

SEMNATI PETITIA AICI

După lungi căutări, securiştii de la Tiraspol l-au găsit pe „temutul terorist" - un tânăr de doar 17 ani pe atunci. „Făptaşul a fost reţinut şi şi-a recunoscut vina", a declarat Vladimir Mişin, un şef de la kgb, pentru o televiziune din stânga Nistrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite