Peste un milion de ţigarete „Plugarul“ trecute pe la Costești – Stânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duba, încărcată cu 62.500 de pachete de ţigări de contrabandă, a tranzitat judeţul Botoșani ziua în amiaza mare şi niciun echipaj al Poliţiei de Frontieră nu a oprit-o. Şi mai interesant este că transportul era păzit de două maşini antemergător care îi asigurau protecţia pe traseu.

Autoutilitara condusă de Petrişor Munteanu, un ieşean de 39 de ani angajat în domeniul construcţiilor, era burduşită cu ţigări de contrabandă. Mai exact, colete cu 62.500 de pachete de ţigări fabricate în Republica Moldova, erau aşezate în dubiţa care tranzita judeţul.

„Pe această distanţă ar fi trebuit să fie filtre ale Poliţiei de Frontieră care să verifice orice transport suspect. Nu a fost sau nu s-a dorit a fi", a spus unul dintre anchetatori.

Cele 1.250.000 de ţigarete Plugarul au fost trecute peste Prut, vineri noapte, cu bărcile în dreptul localităţilor Manoleasa şi Mitoc. Aparatele de termoviziune ar fi putut sesiza pe timpul nopţii orice mişcare pe graniţă dar nu s-a întâmplat acest lucru.

Şoferul dubei a fost reţinut şi a fost prezentat în această dimineaţă instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă cu produse accizabile.


„Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 437.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani" a declarat Daniela Darea, purtător de cuvânt IJP Botoşani.

Cercetările continuă pentru a se stabili cine se ascunde de fapt în spatele acestui transport record făcut la o săptămână după descinderile masive pentru contrabanda cu ţigări prin Vama Stânca Costeşti, în urma cărora un vameş a fost arestat iar alţi nouă sunt cercetaţi penal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite