Persoane cu dizabilităţi şi oficiali au meşterit albinuţe GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima zi din săptămâna voluntariatului, mai multe persoane s-au înâlnit la o şezătoare ce a avut loc la Biblioteca municiaplă „B. P. Haşdeu" din Capitală. Evenimentul are conotaţie dublă: săptămâna familiei şi cea a voluntarilor.

Voluntari locali, internaţionali, copii cu dizabilităţi şi oficiali au confecţionat diverse obiecte în formă de albinuţe. Aceştia au fost susţinuţi şi ajutaţi de viceministrul mediului Rodion Bajureanu, împreună cu soţia şi Maria Marinuţa, soţia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa. Organizatorii îşi propun ca astfel şi oficialii să fie mai aproape de copii cu dizabilităţi încurajându-i să facă voluntariat şi să confecţioneze lucruri originale pentru comunitate.
Tatiana Coşeri, director adjunct la biblioteca municipală ne-a spus că acest eveniment a fost organizat în parteneriat cu Centrul comunitar pentru copii şi tineri cu dizabilităţi.

image
image
image

CLICK AICI SĂ VEZI GALERIE FOTO!

Natalia Matei, pedagog social de la Centrul comunitar pentru copii şi adolescenţi cu dizabilităţi fizice, a menţionat că participanţii la şezătoare au reuşit să confecţioneze felicitări brodate, brăţări etc. „Am încercat să fim creativi, să facem ceva interesant, util, dar şi să reprezinte albinuţa, simbol al voluntarilor", a explicat Natalia Matei.

Viceministrul Rodion Bajureanu a confecţionat o brăţară. „Nu prea mi-a reuşit. Sunt la prima lecţie. Nu e complicat, dar am făcut destule greşeli". Viceministrul a fost învăţat de adolescenta Ana Corini.

Dumitru Focşa se deplasează în cărucior cu torile. El a meşterit un suport pentru creioane. Dumitru este voluntar la Centrul comunitar pentru copii şi tineri. Face sport, scamatorii şi dansează.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite