Pericol excepţional de incendiu pe cea mai mare parte a teritoriului ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile ajung la cote-record
Temperaturile ajung la cote-record

Serviciul Hidrometeorologic de stat din Republica Moldova atenţionează că din cauza arşiţei pe o mare parte a teritoriului republicii se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V). În astfel de condiţii, imprudența la folosirea focului deschis poate provoca incendierea spațiilor forestiere și a lanurilor cu culturi cerealiere.

Serviciul meteorologic menţine avertizarea de cod galben şi orange de caniculă. Pe teritoriului republicii temperatura maximă a aerului va înregistra valori de până la 36 grade Celsius şi mai mult. Deşi va fi extrem de cald, la nordul şi sudul Moldovei va ploua cu descărcări electrice. În această zi în Capitală vor fi 32-36 de grade Celsius, în raioanele de Nord vor fi 31-34 grade Celsius, iar la Sud 32-35 grade Celsius. Nopţile vor fi un pic mai răcoroase cu temperaturi maxime de 17-22 de grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi normală. Vântul va bate din direcţia Nord-Est cu o intensitate de la 2 până la 7 metri pe secundă. Medicii vă recomandă să evitaţi plimbările în orele amiezii şi să consumaţi cât mai multă apă pentru a evita insolaţiile şi dehidratările. În caz contrar, aveţi toate şansele să ajungeţi la spital.

MÂINE

Cer parțial înnorat în aproape toată țara. Vor fi 28 de grade Celsius la Chișinău, Bălți, Râbnița și Cahul, 26 la Briceni și 27 în Râbnița și Ștefan Vodă. Noaptea vor fi 28 de grade în toată jumătatea nordică a țării. La Ștefan Vodă vor fi 27 de grade coloană de mercur, iar la Cahul temperatura urcă până la 29 de grade Celsius.

POIMÂINE

Vineri va fi la fel de cald şi nu vor cădea precipitaţii. La Nord vor fi ziua 31-34 de grade Celsius, în centrul republicii - 33-36 grade Celsius, iar în raioanele de sud - 32-35 grade Celsius. Doar câţiva nouri vor acoperi din când soarele, aducând puţină umbră. Vântul va bate cu maxim şapte metri pe secundă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite