PRESA GĂGĂUZĂ: Pensionarii din Comrat sunt plimbaţi cu Jeep-ul în schimbul unui vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Găgăuzia, bătrânele sunt duse la votare cu Jeep-ul. Cel puţin aşa scrie portalul gagauzlar.md, care menţionază că una dintre condiţii este ca pensionarele să voteze candidatul „corect". Potrivit site-ului, tranportul de lux este pus la dispoziţie de suţinătorii actualului primar din Comrat, Nicolae Dudoglu, care ar încerca să iasă învingător din primul tur de scrutin.

„ A fost observat un simpatizant al lui Dudoglo care încerca să le convingă pe bătrânele că este mai bine să te deplasezi la biroul de votare cu Jeep-ul, decât pe jos sau cu autobuzul. Agitaţia electorală dă roade, iar femeile aleg să meargă cu autoturismul pe drumurile din Comrat decât pe jos", scrie site-ul gagauzlar.md.


Potrivit aceleaşi surse, în UTA Găgăuzia unii candidaţi electorali se folosesc de persoanele în ebrietate pentru a obţine voturi false. Îi transportă cu maşini de lux la secţiile de votare, apoi îi roagă să scoată din clădire buletinul de vot neştampilat. „În afara biroului, persoane străine aplică pe buletin ştampila Votat", explică gagauzlar.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite