Patronii sunt obligaţi să plătească angajaţilor salariul în ziua concedierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Angajatorul este obligat prin lege să elibereze angajatului disponibilizat, chiar în ziua în care acesta este eliberat din funcţie, carnetul de muncă cu toate completările de rigoare, precum şi salariile restante.

Potrivit şefului adjunct al Inspecţiei Muncii, Igor Ciloci, citat de Info-Prim Neo, în cazul în care angajatorul nu-i plăteşte angajatului salariul în ziua concedierii, acesta are dreptul să sesizeze inspectorii muncii.

„Prioritate o au petiţiile şi solicitările în formă scrisă. În baza acestor cereri inspectorii se deplasează la întreprindere sau se întâlnesc cu petiţionarul. În cazul în care petiţionarul vrea să-şi păstreze confidenţialitatea, acest lucru este posibil fiind o procedură legală şi echilibrată", a declarat Igor Ciloci.

Şeful adjunct al Inspecţiei Muncii a mai precizat că, în cazul în care angajaţii lucrează pe timp de noapte, adică în intervalul de timp 22.00- 06.00, angajatorul este obligat să reducă cu o oră programul, iar salariul plătit trebuie să fie dublu. Asigurarea cu transport a salariaţilor pe timp de noapte este alegerea fiecărui patron în parte şi este menţionată în contractul individual de muncă printr-o clauză specială., mai informează Info-Prim Neo.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite