Patronii, obligați de inspectorii de muncă să le facă legitimații de serviciu angajaților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu se încadrează în termenul de cinci luni dat de lucrătorii de la Inspecția Muncii, angajatorii riscă amenzi de până la 1.500 de lei. În felul acesta, autoritățile vor să combată fenomenul muncii la negru.

Reprezentanții Inspecției Muncii le-au dat angajatorilor un termen de cinci luni să elibereze legitimații salariaților, pentru a se conforma noilor cerințe din Codul Muncii și Codul Contravențional, relevă Info-Prim Neo.

Măsura a fost luată în vederea combaterii muncii nedeclarate și prevede ca lucrătorii să le poată arăta inspectorilor, la cerere, legitimațiile de serviciu. Dacă angajatorul nu va elibera legitimaţiile, se va alege cu amendă de până la 1500 de lei. Această amendă nu este strict stabilită, inspectorii vor întocmi procese-verbale pe care le vor înainta instanţei de judecată şi aceasta urmează să decidă mărimea amenzii", a declarat Victor Ţurcanu, șef la Inspecția Muncii, pentru sursa citată.

Potrivit lui, numărul legitimațiilor încheiate de angajatori trebuie să coincidă cu cel al contractelor individuale de muncă.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite