Patriarhul Rusiei Kiril a fost primit azi cu urale şi huiduieli GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de enoriaşi au asistat, astăzi,, la liturghia susţinută de capul bisericii ruseşti, Kiril, oficiată la Catedrala Naşterea Domnului din Chişinău. Pentru ei această vizită a fost o binecuvântare a poporului. Alţi câteva zeci de moldoveni au protestatat susţinând că ar avea tentă politică.

Mulţi creştini erau încrezuţi că ploaia ciobănească de ieri, după aproape trei luni de secetă, a fost un semn dat de la Dumnezeu. La slujba, susţinută în aer liber, au asistat Marian Lupu, Vlad Filat şi Vladimir Voronin. Evident, la catedrală au fost prezente sute de feţe bisericeşti care, deşi a fost zi de duminică, au încuiat uşile lăcaşelor sfinte, şi au venit la slujba susţinută de Patriarh. Cei câteva mii de enoriaşi au ascultat predica în ploaie şi l-au putut vedea pe Patriarh pe ecranele montate în piaţă. Ca să ajungă acolo, enoriaşii trebuiau să treacă mai întâi un control cu detectorul de metale. Pentru a menţine ordinea publică au fost mobilizaţi 2.400 de poliţişti, iar prin mulţime au fost montate camere de luat vederi.

Spre finalul serviciului divin, Vlad Filat s-a împărtăşit din Sfintele Taine. Premierul a menţionat că „vizita Patriarhului Kiril este foarte importantă pentru credincioşii din ţara noastră". Mitropolitul Moldovei Vladimir i-a dăruit Patriarhului o icoană cu un sobor de sfinţi moldoveni. Patriarhul Kiril, la rândul său, a dăruit feţelor bisericeşti de la noi cinci evanghelii traduse în limba română, cu coperţile suflate cu aur, o broderie cu chipul Maicii Domnului şi iconiţe pentru credincioşi. Patriarhul a avut un mesaj şi pentru clasa politică. „Partidelor politice să le ajungă înţelepciune şi să fie responsabile faţă de oameni şi faţă de Dumnezeu, să aibă unitate de idei, să asigure bunăstarea poporului". Iar oamenilor care s-au adunat la liturghie, le-a ţinut o predică despre frică şi valori. „Cea mai mare înțelepciune a vieții este aceea că dragostea absolută învinge frica", a spus capul bisericii ortodoxe din Rusia.

image
image
image

Click aici să vezi GALERIE FOTO!

„Patriarhul Kiril este trimisul lui Putin"

După slujbă, Patriarhul Kiril urma să depună flori la monumental lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, dar în ultimul moment s-a renunţat la iniţiativă chiar dacă domnitorul este printre sfinţii noştri naţionali. Motivul a fost că la monument s-au adunat câteva zeci de oameni la un protest împotriva venirii patriarhului Kiril. „Politica rusească continuă să ne ţină sub călcâiul ei. „Kiril e mesagerul lui Putin" , a menţionat Gheorghe Negruş, unul dintre protestatari. Patriarhul a fost dus să depună flori la complexul memorial „Eternitate".

Patriarhul Kiril a sosit la Chişinău vineri seara, cu o delegaţie de 60 de oameni, printre care era bucătarul, chelnerul şi doctorul său personal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite