Călătorii trenului renovat în România preferă biletele mai scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bilet va costa între 55 și 120 de lei
Un bilet va costa între 55 și 120 de lei

Pasagerii care circulă pe ruta Chişinău - Ocniţa, cu trenul renovat peste Prut, preferă să-şi ia bilete în vagoanele de clasa I şi a II-a.

Călătorii optează pentru mai mult confort, chiar dacă biletele pentru primele două clase sunt mai scumpe. Directorul general al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova" (CFM), Vitalie Struna, a declarat pentru Info-Prim Neo că, după aproape o lună de când a fost pus pe şine, trenul renovat este foarte solicitat.

În timpul săptămânii sunt vândute 85-95 la sută din bilete, iar în week-end vânzările sunt complete. „Merg familii întregi, care îşi iau bilete dus şi întors. Am avut cazuri în care cetăţenii veneau şi întrebau care tren este la linie, cel nou sau cel vechi, şi atunci când li se spuneau că e trenul vechi, renunţau să meargă", a spus directorul CFM.

Dacă iniţial se credea că cel mai bine se vor vinde biletele pentru clasa socială, pentru că sunt mai ieftine, directorul spune că primele se vând biletele pentru clasa I şi clasa a II-a, iar apoi şi biletele pentru clasa socială.

Toate vagoanele sunt dotate cu aer condiţionat, televizoare, reţea internet, prize şi camere video. Singura diferenţă între vagoanele de diferite clase este numărul şi confortul fotoliilor. La clasa 1 sunt şi mese. Trenul renovat circulă doar în zilele impare şi staţionează numai în centrele raionale. În zilele pare pasagerii se deplasează cu un alt tren. Biletele la trenul renovat costă 61,50 lei pentru clasa 1, 37,70 lei - pentru clasa a doua şi 26,10 lei - pentru clasa socială.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite