Partidele care vor promova femeile vor primi mai mulţi bani de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidele care vor promova femeile vor primi mai mulţi bani de la stat
Partidele care vor promova femeile vor primi mai mulţi bani de la stat

O astfel de prevedere conţine noul proiect de lege privind finanţarea partidelor, elaborat de către CEC.

„Grupul de lucru a elaborat mecanisme care vor garanta foarte real şi concret egalitatea şanselor. Sunt prevăzute anumite cote de finanţare pentru concurenţii electorali în dependenţă de gradul în care ei asigură egalitatea de şanse. Dacă lista concurentului electoral va fi întocmită conform principiului «bărbat-femeie», acesta are şanse să primească suplimente esenţiale din fondul care este prevăzut", a spus vicepreşedintele CEC, citat de Info-Prim Neo.

Potrivit proiectului, alocaţiile anuale din bugetul de stat pentru finanţarea partidelor politice constituie 0,2% din veniturile prevăzute în bugetul de stat pentru anul respectiv. 50% din fonduri se vor oferi partidelor politice pentru finanţarea activităţii lor, iar celelalte 50% vor fi folosite pentru a stimula partidele care vor asigura participarea femeilor, tinerilor, persoanelor cu dizabilităţi.

CEC a elaborat proiectul care deja este la Guvern pentru avizare. Un proiect asemănător a fost propus şi de către prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite