DEJA VU/ Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu, a fost DEMIS de Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată acum câteva minute de deputații din Alianța pentru Integrare Europeană și întâmpinată cu aplauze. Fracțiunea Partidului Comuniștilor lipsește. Demisia magistratului a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Legislativului la solicitarea liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care l-a acuzat pe Ion Muruianu de „implicare politică și financiară".

Liberalul a cerut ca Muruianu nu doar să fie demis din funcția administrativă, dar și lipsit de statutul de judecător. Asta după ce CSJ a remis spre examinare Curții de Apel Bălți cererea Partidului Comuniștilor privind organizarea turului trei de scrutin la Chișinău.

„Aceasta ne demonstrează că preşedintele CSJ se ocupă de politică şi nu de justiţie, nu activează în baza legii, dar în baza unei presiuni, fie pe partea financiară, fie pe cea politică", a declarat Mihai Ghimpu.

Şi Consiliul Superior al Magistraturii, reunit în şedinţă în această dimineață, a decis să propună Parlamentului demiterea lui Muruianu.

Ion Muruianu candidează pentru un nou mandat la șefia CSJ, însă, din cauza avizelor negative eliberate de către SIS, concursul se tergiversează. În martie 2010, judecătorul a fost demis de Parlament pentru numărul mare de dosare pierdute de țara noastră la CEDO, însă a fost restabilit printr-o decizie a Curții Constituționale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite